تجهیزات شبکه

تست فلوک چیست؟

تست فلوک Fluke test

تست فلوک Fluke test از طریق ابزاری به همین نام برای بررسی کابل‌های استفاده شده در کابل‌کشی شبکه‌ها و تشخیص صحت یا عیوب آن‌ها صورت می‌گیرد. در واقع این ابزار به آنالیز شرایط کابل‌کشی و وضعیت خود کابل‌ها پرداخته و در نهایت نتایج حاصله را در دسترس کاربران قرار می‌دهد. لازم به ذکر است که در این خصوص تجهیزات دیگری نیز برای بررسی و آنالیز کابل‌های شبکه وجود دارند؛ ولی فلوک یکی از بهترین‌ها در این خصوص محسوب می‌شود زیرا که میزان خروجی اطلاعات حاصل شده از طریق این تست نسبت به سایر تست‌ها به مراتب بیشتر است. در واقع این روش تست یک روش رایج و جهانی برای بررسی عملکرد کابل‌های شبکه است که از طریق دستگاه مخصوص خود انجام می‌گیرد.

پارامترهای تست فلوک

تستر فلوک از طریق ارسال و دریافت سیگنال‌ها و به شیوه‌های متعددی با بررسی درون هادی‌های کابل شبکه و بررسی میزان مقاومت کابل به سنجش چندین پارامتر گوناگون می‌پردازد و سپس در انت‌ها نتیجه کسب شده را از طریق ارائه گزارش به کاربر اعلام می‌کند. هزینه انجام این آزمایش به فاکتورهایی همچون تعداد تست‌ها، محل انجام تست، نوع تست اعم از چنل بودن یا پرمننت بودن، پراکندگی تجهیزات، نوع کابل‌های شبکه و غیره بستگی دارد. لازم به ذکر است قیمت دستگاه تستر فلوک در بازار هم بسته به نوع برند شرکت سازنده، سری مدل و کیفیت آن مختلف است.

پیش از انجام تست فلوک لازم است مواردی را حتما مد نظر داشت؛ این موارد شامل آیتم‌های ذیل هستند:

◀ در شبکه‌های بزرگ و گسترده کامپیوتری که نیاز به سرعت بالای انتقال داده‌ها است و ضمنا حجم اطلاعات قابل انتقال هم زیاد است؛ بهتر است از تست فلوک پرمننت استفاده شود که در ادامه این مقاله به ارائه توضیحاتی پیرامون نحوه انجام آن خواهیم پرداخت.
◀ توجه به درست سوکت زدن کابل‌های شیلددار و فویل‌دار؛ در غیر این صورت کابل قادر نیست تست فلوک را حتی در صورت داشتن گارانتی و ضمانت گذراندن تست‌های لازم به درستی پاس کند.
در مقاله پیش‌رو قصد داریم به دنبال پاسخ‌های مناسبی برای عنوان این مقاله که تست فلوک چیست؟ به جستجو پرداخته، نحوه کاربری، کاربردها و مزایای این تست را بررسی نماییم.

⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

 لگراند کو عرضه کننده سیم و کابل و تجهیزات شبکه به صورت تخصصی

⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

نحوه کارکرد تست فلوک

اما نحوه کارکرد تست فلوک چیست و در چه صنایعی مورد استفاده قرار می‌گیرد؟ دستگاه تستر فلوک پس از انجام آنالیزهای خود در مورد بررسی کابل‌های شبکه اقدام به ارائه نتیجه آنالیز انجام شده به کاربر می‌نماید. این دستگاه نتیجه به دست آمده در انتهای آزمایش را از طریق یک عدد به نام هدروم Headroom به نمایش می‌گذارد. در بررسی هدروم اعلام شده توسط تست فلوک؛ باید به این مهم توجه داشت که هر چقدر میزان هدروم کابل شبکه بالاتر اعلام شود نشان دهنده رسانایی بالای کابل است و این کابل قادر است اطلاعات و داده‌ها را با سرعت بالاتری انتقال و یا دریافت نماید. کاربران در تست فلوک اغلب با دو واژه نکست و هدروم مواجه می‌شوند. در این قسمت از مقاله تست فلوک چیست؟ به ارائه توضیحاتی پیرامون این دو واژه می‌پردازیم.

تست فلوک چیست؟

هدروم Headroom

فرمول محاسبه میزان Next در تست فلوک 20log (vi*vn) است. کمترین میزان این محاسبه هدروم نامیده می‌شود. عموما کابل‌هایی که تست پرمننت فلوک را با هدروم بیش از ۶ پاس کنند؛ جز کابل‌های استاندارد قرار داده می‌شوند. البته لازم به ذکر است که اعداد و ارقام دیگری هم در اعلام نتیجه تست به دست می‌آیند؛ ولی مهم‌ترین پارامتر برای کاربران آیتم هدروم است.

نکست Next

نکست بیشترین عامل نویز در ساختمان کابل‌های شبکه است. در نمودارهای تست فلوک؛ کابل در صورتی از کیفیت بالاتری برخوردار است که میزان Next در آن بالاتر باشد. این پارامتر با واحد دسی‌بل Db اندازه‌گیری می‌شود.

تست فلوک

 

تست فلوک چه نتایجی برای ما دارد؟

این‌که تست فلوک چیست؟ و چه نتایجی برای ما دارد؟ می‌تواند پاسخ‌های متعددی به همراه داشته باشد که در ذیل به آن‌ها به صورت خلاصه‌وار اشاره می‌کنیم:
☑ امکان تست تمامی کابل‌های شبکه، فیبر نوری و کابل‌های کواکسیال همراه با آنالیز و ارائه گزارش از مشخصات و نحوه عملکرد آن‌ها
☑ تشخیص و اعلام اشکالات موجود در محل‌های مربوط به کابل‌کشی فیبر نوری مثل اعلام قطعی یا افت
☑ تشخیص خطاهای موجود در کابل‌کشی‌ها همراه با تشخیص محل وقوع خطا و علت آن
☑ سنجش عملکرد کلیه سیم‌ها و کابل‌های موجود در شبکه به صورت کلی یا اختصاصی
☑ تشخیص نویز و اعلام محل دقیق آن در کابل‌ها
☑ تشخیص و ارائه گزارش از مدت زمان انتقال سیگنال‌های فرستنده به گیرنده
☑ نمایش شماره سیم‌ها
☑ تشخیص و اعلام متراژ دقیق شبکه کابلی
☑ ارائه نمودار افت کابل شبکه در فرکانس‌های گوناگون
☑ ارائه گزارش نحوه عملکرد کلیه تجهیزات موجود در شبکه
☑ ارائه گزارش نسبت به اصل یا غیر اصل بودن تجهیزات شبکه
☑ ارائه گزارش مقایسه سرعت انتشار سیگنال در کابل با سرعت نور
☑ ارائه و نمایش سرعت انتقال اطلاعات از مبدا به مقصد
☑ گزارش و نمایش میزان تلفات انرژی ارسالی از مبدا تا مقصد
☑ نمایش میزان مقاومت کلی شبکه که بستگی به میزان و کیفیت مس موجود در کابل‌ها دارد و میزان آن بر این اساس متغیر است.

تست فلوک چنل Channel

💯 پرفروش ترین محصولات مجموعه با شرایط ویژه فروش 💯

📍 کابل شبکه لگراند cat6    📍 کابل شبکه لگراند cat7

انواع تست فلوک

در ادامه بررسی تست فلوک، باید ذکر کنیم که تست فلوک صرفا یک شیوه‌ی یکسان نیست. اما انواع مختلف تست فلوک چیست؟ در واقع می‌توان گفت که تست فلوک به دو روش متفاوت انجام می‌شود که هر کدام دارای ویژگی‌های خاص خود هستند. این دو روش عبارت از روش‌های ذیل هستند:

تست فلوک چنل Channel

در این شیوه تست فلوک لازم است که دو سر کابل شبکه به کیستون متصل شده و سپس باید کابل را به کمک پچ‌کورد به دستگاه تستر فلوک متصل کرد. تست چنل در واقع یک نوع تست آزمایشگاهی محسوب شده و بیشتر برای تعمیر، نگهداری و سرویس استفاده می‌شود. حداکثر طول کابل شبکه در تست چنل ۱۰۰ متر است.

تست فلوک دائمی یا پرمننت Permanent

این شیوه تست فلوک روش کامل‌تر و مطمئن‌تری نسبت به روش چنل محسوب می‌شود؛ از این حیث اگر کابلی بتواند تست پرمننت را پاس کند، قطعا می‌تواند تست چنل را هم پاس نماید. این تست به این صورت انجام می‌شود که ابتدا بایستی کابل به کیستون وصل شود؛ سپس از طریق ماژول‌های پرمننت و دستگاه تستر به خود دستگاه وصل شده و تست صورت می‌گیرد. نکته قابل توجه این است که در هنگام اتصال سوکت یا کیستون باید به سالم بودن و اورجینال بودن آن‌ها دقت کرد؛ زیرا ممکن است کابل‌های شبکه استانداردهای لازم را برای تست داشته و از کیفیت مطلوبی برخوردار باشند اما کیفیت نامطلوب تجهیزات ذکر شده باعث اشتباه در جواب نهایی تست و گمراهی کاربران گردد. حداکثر طول کابل شبکه در این تست ۹۰ متر است.

انواع تست فلوک

انواع پارامترهای تست فلوک

پارامترهای تست فلوک چیست؟

در پاسخ باید گفت این تست پارامترهای فیزیکی متعددی دارد که در ادامه به معرفی چندین مورد از مهم‌ترین آن‌ها می‌پردازیم:

۱- پارامتر Wire map: پارامتر شناسایی اشکالات فیزیکی موجود در شبکه است.
۲- پارامتر Propagation delay: پارامتر مشخص کننده مدت زمان ارسال سیگنال به کابل است.
۳- پارامتر Delay skew: پارامتر مشخص کننده سریع‌ترین و کندترین زمان ارسال سیگنال در بازه ۳۰-۲۵ ثانیه است.
۴- پارامتر Cable length: پارامتر مشخص کننده طول کابل در حد استاندارد کمتر از ۱۰۰ متر است.

________________________🔶🔶🔶________________________

خرید کابل شبکه لگراند با بهترین قیمت و کیفیت 

________________________🔶🔶🔶________________________

مزایای استفاده از تست فلوک

تا اینجا سعی کردیم که به طور کامل تشریح نماییم که تست فلوک چیست و چگونه انجام می‌پذیرد. خوب است پس از معرفی‌هایی که نسبت به این تست انجام دادیم و بررسی کاربردها و نتایج آن؛ به مزایای این تست نیز اشاراتی داشته باشیم. همان‌طور که پیش‌تر هم اشاره شد؛ تست فلوک از طریق ابزار خاص خود یعنی دستگاه تستر فلوک انجام می‌شود و دارای مزایای متعددی است؛

برخی از مزایای انجام تست فلوک به شرح ذیل است:
✔️ سرعت بالای تست
✔️ هزینه پایین
✔️ گراف رنگی
✔️ امکان تست انواع کابل فیبر نوری
✔️ اعلام دقیق متراژ کابل‌های شبکه نوری
✔️ تشخیص و اعلام نویز در شبکه
✔️ تشخیص خمیدگی یا کشیدگی کابل‌ها و نمایش محل دقیق این مشکلات
✔️ تشخیص میزان و درصد خلوص مس به کار رفته در کابل‌ها
✔️ ارائه گزارش قطعی اتصالات
✔️ بررسی عملکرد پچ پنل‌ها و پچ کوردها

0/5 (0 دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *