کابل شبکه

ساختار و انواع کابل شبکه

همه چیز در مورد ساختار کابل شبکه و کاربرد آن

در بازار، به کابل شبکه، کابل اترنت نیز می‌گویند، این کابل برای اتصال میان اجزای مختلف شبکه استفاده می شود، با افزایش تکنولوژی های روز دنیا، تعداد شبکه‌های جهانی نیز زیاد بوده و میزان اهمیت به کار گیری کابل شبکه افزایش یافته است. در فروشگاه اینترنتی پاناتل تلاش داریم شما خوانندگان گرامی را با کابل شبکه، انواع آن همچنین نحوه انتخاب و خرید آن آشنا سازیم.

یکی دیگر از تجهیزات سخت افزاری می‌توان کابل شبکه است. هر چند با  امروزه با پیشرفت تکنولوژی، از فناوری وایرلس استفاده می‌شود ولی هنوز کابل شبکه جایگاه ویژه‌ای در بین مصرف کنندگان خود دارد. پیشرفت تکنولوژی و فناوری دنیایی بسیار پیچیده را خلق کرده است که نیازمند وسایل ارتباطی است تا ارتباطات به سهولت انجام پذیرد یکی از این وسایل ارتباطی کابل شبکه می‌باشد که راه ارتباطی دستگاه‌های یک شبکه است.
کابل شبکه جهت انتقال بسته‌های اطلاعاتی میان گره های مختلف همچنین جهت اتصال انواع عناصر از جمله: همچنین اسکنرها، سرور ها،  پرینترها و … استفاده می گردد. چنانچه ساختار این کابل‌ها را درست بشناسید می‌توانید در اجرای شبکه بسیار موفق باشید و به راحتی یک شبکه را راه‌اندازی کنید. کابل‌ها معمولا دارای استانداردهای مختلفی هستند در دنیای ارتباط و انتقال اطلاعات از آ می توان استفاده کرد.
در واقع برای اتصال و تبادل اطلاعات، اگر فاصله دستگاه‌هایی که در یک شبکه قرار می‌گیرند نزدیک بهم باشند، می‌توان از طریق کابل اترنت این ارتباط را برقرار کرد . در فواصل دور نیز معمولا از فیبر نوری استفاده می‌شود. در هنگام پیاده سازی شبکه باید به فواصل دستگاه‌ها دقت داشته باشیم که در زمان خرید با مشکل مواجه نشویم.

ساختار انواع کابل شبکه

کابل زوج بهم تابیده (Twisted Pair ): جنس مغزی آن‌ها از مس است و دو به دو بهم تابیده شده اند که به کابلTP نیز شهرت دارند. در واقع این کابل‌ها از جفت سیم‌های رنگی بهم تنیده شده تشکیل شده است. قطر آن 4/0 تا 8/0 میلیمتر است و در یک پوشش پلاستیکی قرار گرفته‌اند.
این کابل‌‌ها بر اساس جنس مغزی، مقاومت در برابر نویز، سرعت انتقال داده‌ها و پهنای باید به دسته‌های مختلف تقسیم می‌شوند.

  • کابل شبکه تمام مسی (CC یا BC  )
  • CCA
  •  CCS
  • تمامی مسی (CC یا BC)

کابل شبکه مسی متشکل از 8 عدد سیم مسی است که بصورت زوج تابیده شده ساخته می‌شود. این کابل‌ها از لحاظ نویزپذیری و نوع شیلد به گروه‌های مختلفی تقسیم می‌گردد. جنس مغزی تمام سیم‌ها از مس می‌باشد لذا سرعت و انعطاف زیادی دارد و همچنین خورده نمی‌شود. گرمای خیلی کمی تولید می‌کند زیرا مس مقاومت پایینی دارد. در بازار با نام CCC شناخته می‌گردد. این بدان معنی است که روکش آن مس یا  تمام مس می‌باشد.

کابل شبکه CCA:

این نوع کابل مغزی آلومینیوم با روکش مس دارد از این کابل معمولا به ندرت استفاده می‌گردد هر چند که این کابل به لحاظ قیمت ارزان تر می‌باشد اما سرعت کم و اتلاف بالایی دارد.

کابل شبکه CCS:

روکش آن مس می‌باشد یک سیم با مغز فولاد که با یک لایه مس پوشانیده شده است. استفاده از آنها توصیه نمی‌گردد چون قدرت انتقال بسیار ضعیفی دارد. کابلهای شبکه به لحاظ محیط به دو دسته INDOOR ، OUTDOOR تقسیم می‌گردد.
کابل‌هایی که در فضای داخلی مورد استفاده قرار می‌گیرند با روکش از جنس PVC یا LSZH  تولید می‌گردد و در برابر سازه‌های محیط مقاومت بالایی ندارند ولی در کابل شبکه OUTDOOR از روکش اضافی پلی اتیلن PE استفاده می‌گردد.

کابل شبکه TP از نظر مقاومت در برابر نویز و امواج به دسته های ذیل تقسیم می‌گردد.

  • کابل شبکه UTP:  به کابلی گفته می‌شود به کابلی گفته می‌شود که هیچ لایه محافظتی در دور زوج سیم‌ها بکار نرفته است و امواج الکترومغناطیسی (EMI) یا نویزها را از بین می‌برد.
  • کابل شبکه STP: معمولا به کابل‌هایی گفته می‌شود که فویلی که در آن بکار رفته به نوع مختلفی تقسیم می‌گردد.
  • کابل شبکه STP : در این نوع کابل دور هر زوج یک لایه محافظتی وجود دارد که متشکل از یک شیلد بافته شده‌ی نازک می‌باشد.
  • FTP یا F/UTP: در این نوع کابل دور همه زوج ها یک فویل پیچیده شده اما دور تک تک زوج‌ها هیچ لایه محافظتی وجود ندارد. این کابل‌ها با نام SFTP شناخته می‌شود.
  • S/FTP به کابلی گفته می‌شود که یک فویلی دور همه زوج‌هایش قرار گرفته باشد علاوه بر این یک فویل هم به دور هر کدام از زوج‌ها پیچیده شده است.
  • F/FTPیا FFTP: به کابلی گفته می‌شود که به دور هر زوج تابیده و دور تمام زوج‌ها یک لایه محافظتی قرار دارد.
  • U/FTP: کابل‌هایی هستند که دور هر زوج تابیده اش یک لایه محافظتی وجود دارد ولی هیچ فویلی همه زوج‌ها را نپوشانیده است.

بر اساس سرعت انتقال داده ها و پهنای باند کابل‌ها به دسته های مختلف تقسیم می‌شوند:

از CAT تا CAT8 که کلمه CAT مخفف کلمه (Category)می‌باشد. هر چه عدد بعد از Cat بالاتر باشد سیستم فناوری ساخت آن بالاتر است. بنابراین اطلاعات را با سرعت بالاتری انتقال می‌دهد و نویزپذیری آن بهتر عمل می‌کند. طبقه بندی (Category ) کابل‌ شبکه از لحاظ پهنای باند به صورت جدول زیر می‌باشد.

  1. در اتصالات سیم های تلفن ازCAT1، از کابلهای CAT2 جهت پشتیبانی از شبکه های حلفه رمز استفاده می‌شود و انتفال داده ها را تا سرعت 4 مگابیت در ثانیه را می‌تواند پشتیبانی می‌کند.
  2. کابل‌های شبکه CAT4  و CAT5 امکان پشتیبانی اطلاعات تا سرعت 1 گیگا بیت بر ثانیه را برای کاربران فراهم می‌کنند.
  3. در جدول بالا بعضی از دسته‌ها حروف A یا Augmented و حروف E یا Enhanced در انتهای اسم آن ها قرار دارد. این بدان معنی است که هر دسته بهبودی و ارتقا پیدا کرده است مانند کابل Cat6a دارای ارتقای پهنای باند از 250 تا 500 مگا هرتز می‌باشد.

پرکاربردترین کابل شبکه CAT6  است که در طول 100 متر تا سرعت 1 گیگابیت بر ثانیه و در مسافت 55 متر تا سرعت 10 گیگا بیت را پشتیبانی می‌کند.

در بازار ایران کابل Cat6 بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. زیرا سرعت انتقال داده آن 1000 مگابیت بر ثانیه است، لذا حداکثر پهنای باند برابر با 250 مگاهرتز است. بنابراین کابل نیازهای یک شبکه را به خوبی برطرف می‌کند. در کابل Cat6 برای کاهش تداخل سیگنال‌ها و افزایش مقاومت از محافظ الکتریکی استفاده می‌گردد.

قیمت کابل شبکه:

با توجه به توضیحات بالا باید بدانیم قیمت کابل شبکه به عوامل مختلفی بستگی دارد که مهمترین فاکتورهای آن شامل نوع روکش، دسته بندی، جنس مغزی، برند می‌شود. بنابراین بر اساس فضای مورد نظر می‌توانیم کابل خود را انتخاب و خریداری کنیم.

دلیل تفاوت در قیمت جهت خرید کابل شبکه موارد زیر می‌باشد:

  • تنوع رنگ بندی
  • متراژ
  • نوع کابل در سرعت انتفال دیتا (cat6-cat5-cat6e-cat7)
  • نوع روکش
  • برند کابل شبکه

کابل شبکه لگراند ساخت کشور فرانسه با استانداردهای Cat5e ،Cat6a ،Cat6 ،Cat7 ساخته می‌شوند. از پرطرفدارترین آن می‌توان به کابل شبکه Cat6 SFTP اشاره کرد که علاوه بر سرعت بالا در مقابل نویز نیز مقاومت دارد. کابل لگراند به دو دسته UTP یا SFTP تقسیم می‌گردد.

لیست قیمت کابل شبکه

کارشناسان بازرگانی پاناتل با داشتن لیست قیمت مناسب درزمینه انواع کابل شبکه، می‌توانند شما را در خرید این کابل‌ها راهنمایی نمایند، تا شما بتوانید بهترین و مناسب ترین انتخاب را داشته باشید.

بسته بندی کابل شبکه

کابل شبکه به دو صورت بسته بندی می‌شود :

  1. حلقه چوبی: تخته 3 لایی و فیبر
  2. کارتنی: لوپ و رول باکس

کابل شبکه لگراند با تمام این بسته بندی ها با متراژ 305 متر موجود است و بر اساس آن قیمتش تغییر می‌کند.

0/5 (0 دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *